SMS Marketing'de Ustalaşın

Ağustos 11, 2017

SMS PAZARLAMASINDA USTALAŞIN


Yapılan araştırmalar 2017 de 4.77 milyardan fazla kişinin telefon sahibi olduğunu göstermektedir. Telefon insanların günlük yaşantısına fazlasıyla dâhil olmuştur ve bu durum toplu SMS pazarlamanın ön plana çıkmasını sağlamıştır.

Toplu SMS pazarlaması müşterilere anında erişmek için harika bir araçtır, ancak hatalı bir şekilde yapılırsa aboneleriniz sizi hemen devre dışı bırakabilir.

Toplu SMS pazarlamacılığının en önemli kurallarından biri, tüm işletmelerin önce metin yoluyla onlarla iletişim kurmaları için müşteriden izin almaktır. Müşterilerinizden izin almamak markanıza ciddi şekilde zarar verebilir ve firmanız bazı yasal ücretlere tabii tutulmasına yol açabilir.

MOBİLDEV olarak sizin için toplu SMS pazarlama hakkında olmazsa olmaz 10 madde derledik.

1. Kolaylaştırmak
Bu, e-posta listelerinden alışveriş sepetlerine kadar tüketicilere sunduğunuz her şey için geçerlidir. Müşterilerinizin katılmasını mümkün olduğunca kolaylaştırmak ve iletişim kurulmasına izin vermek istiyorsanız hızlı ve kolay sayısal kodlar kullanın. Daha da iyisi kendi kısa kodlarınızı alın.

2. Zamanlamayı İyi Ayarlamak
SMS perakende satış mağazaları için harika olsa da, mesajların zamanlaması önemlidir. Mağazanın düzenlediği satış ve promosyonları iyice anlayıp etkinlik başlamadan kullanıcılara mesaj gönderin. Markalar mağaza kapandıktan sonra özellikle gece geç saatlerde, promosyon göndermemelidir. Bu durum potansiyel müşteri kaybetmenin en kolay yoludur.

3. Değer Katmak
Tüketiciler telefon numaralarını verme konusunda her yıl daha da bilinçleniyor. Hedef kimliğinizi en iyi şekilde tutmak için özenle hazırlanmış kampanyalar gönderdiğinizden emin olun, kullanıcıların ihtiyaçlarını anlayın ve tercihleri uzun bir yol kat edecektir.

4. Kullanıcılara Kolay Bir Çıkış Yolu Sunmak
Tüketicilerin bir servisten kolayca opt-out olamaması, tüketicileri fazlasıyla rahatsız eden bir durumdur. Okuyucularınıza başlangıçtan itibaren servisinizi kullanmayı nasıl durduracaklarını tam olarak açıklayın. Daha fazla opt-outa neden olmak yerine, aboveboard olup daha fazla puan alabilirsiniz.

5. Açıkça İletişim Kurmak
Kısa mesajlar SMS dilidir. Mesajınızı iletmek için yalnızca birkaç sözünüz var, bu nedenle yazdığınız her kelime çok önemlidir. Müşterilerinizle baştan açık bir dil ile iletişim kurmak ve onların sizden beklentilerini (sıklık, zamanlama) açık bir dil ile ifade etmek müşterilerinizin kafasının karışmasını ve opt-out olması durumunu fazlasıyla azaltacaktır.

6. İşlem İletilerini Unutmamak
Herhangi bir e-posta pazarlamacı, fatura ve sipariş formlarını içeren ürünlerin daha çok açılıp ve tıklandığını bilir. İşlem iletileri gibi mesajların pazarlama potansiyeli daha yüksektir. Aynı durum SMS pazarlama için de geçerlidir. İşlem iletilerini kullanıp müşterilerle iletişime geçip, zaman içinde katılımınızı artırın.

7. Diğer Kanalları Desteklemek
SMS pazarlamanızı diğer pazarlama kanallarınızı da vurgulamak için kullanabilirsiniz.

8. Acillik Hissi Uyandırmak
Son kullanma tarihleri belirleyerek kullanıcıların daha hızlı yanıt vermesini sağlayabilirsiniz.

9. Özelleştirilmiş Metinler Kullanmak
Kullanıcıların tercihlerine göre düzenlenmiş metinlere daha hızlı cevap verir.

10. Takip etmek
Haftada bir kez veya günde bir kez bir aboneye birkaç e-posta gönderebilirsiniz fakat aynı şeyi SMS pazarlamasında uygulanamaz. SMS pazarlamada dört veya beş mesaj aşırı kabul edilir. Dolayısıyla, SMS kampanyanızın başarısını ve etkisini izleme ve ölçme önemlidir.

• Açık oranlar
• Yanıt oranları
• Teklifler veya tercihler kullanılmıştır
• Arama takibi (Bir aboneyi daha fazla bilgi için bir numaraya çağırmaya davet ediyorsanız)
• Tıklama takibi

Şimdi MOBILDEV farkıyla mobil pazarlamanın temel öğesi olan SMS ile kullanıcıları harekete geçirin.


Detaylı Bilgi İçin Tıklayın



İlgili İçerik
Duyurular

2024'te Dijital Reklamcılıkta Yeni Yönelimler: Programatik Reklamın Geleceği

Dijital reklamcılık, sürekli olarak evrilen ve değişen bir alan. Teknolojideki hızlı ilerlemeler ve tüketici davranışlarındaki değişimler, pazarlamacıları sürekli olarak yeni yöntemler aramaya yönlendiriyor. Bu yönelimlerden biri de programatik reklam.

selen guvenc Nisan 4

Acil Durumlarda Hızla Koordine Olun!

Doğal afetler, yangınlar, sağlık krizleri, toplumsal olaylar gibi beklenmedik durumlar, ani müdahale ve koordinasyon gerektirir. Bu noktada, hızlı ve etkili bir iletişim ve yönetim sistemi, yaşanan krizlerin etkilerini en aza indirmekte hayati önem taşır.

selen guvenc Nisan 4

Google İzin Modu V2: Barış Gürbüzler'den Tavsiyeler

Barış Gürbüzler, Google İzin Modu V2'nin nasıl çalıştığını, işletmelerin bu modu nasıl kullanabileceğini ve bu kullanımın pazarlama stratejilerine nasıl etki edebileceğini detaylı bir şekilde anlattı.

selen guvenc Nisan 4

QR Kodlu Kimlik Avı Saldırıları: Tehdit Aktörleri Artık Sizden Online Alışveriş Yapıyor

Son yıllarda QR kodları eskisinden daha verimli ve kullanışlı bir şekilde yeniden ortaya çıkan birçok teknolojiden biri oldu.

selen guvenc Nisan 4

İşletmeler 2024'te Riskleri Nasıl Azaltabilir ve Uyumluluğu Nasıl Koruyabilir?

Hassas içerik iletişimlerinin gizliliğini ve uyumluluğunu yönetmenin zor olmasının bir nedeni de, pek çok ortak aracın silolarda bulunması ve farklı bir çağda geliştirilmiş olmasıdır. Peki 2024'te dikkat edilmesi gereken diğer önemli konular nelerdir?

selen guvenc Nisan 4

Mobildev Pazarlama Sohbetleri: Dünya Markası Olmanın Tam Zamanı!

Mobildev Pazarlama Sohbetleri webinar serimiz, 19 Nisan Cuma günü gerçekleşecek olan "Dünya Markası Olmanın Tam Zamanı!" konulu on dördüncü webinarı ile devam ediyor.

selen guvenc Nisan 4

Bültene Üye Ol

İşinizi geliştirmenize katkı sağlayacak, başarılı örnekleri, sektörel gelişmeleri ve kampanyaları kaçırmayın.