Mesajların başarısı nasıl ölçülür?

Kampanyanızın hedeflerine göre SMS ile pazarlamada farklı ölçme kriterleri kullanabilirsiniz.

  • İletilme oranı; gönderim listenizin ne kadarının geçerli ve doğru numaralardan oluştuğunu gösterir. Veri tabanınızı güncelleyerek yada numara doğrulama hizmeti satın alarak başarınızı artırabilirsiniz.

  • Tepki süresi; SMS mesajınızın içerisine yerleştireceğiniz bir kısa url bağlantısı ile ölçüm yapabilirsiniz. Kampanyanızı, geçmiş kampanyalarınızın ortalama tepki süreleri ve kişilerin daha önceki verdiği tepki süreleri ile kıyaslayabilirsiniz. Başarınızı kısa süreli fırsatlar sunarak, kişilerinize uygun harekete geçirici cümleler kullanarak artırabilirsiniz.

  • Tepki oranı; Kişilerinizin kampanyanıza verdiği tepkilerin sayısını ifade eder. SMS mesajına eklediğiniz kısa url bağlantılarının tıklanma oranları,çağrı merkezi aramaları gibi aksiyonların gerçekleşmesi ile ölçülebilir. Başarınızı kişilerinize uygun harekete geçirecek cümleler ve teklifler kullanarak artırabilirsiniz.

  • Katılım; kampanyalarınızın hedeflerine göre katılım, satın alma, form doldurma, link tıklama, sayfa ziyareti yada arama şeklinde olabilir. Başarınızı mobil kuponlar, kişiselleştirilmiş url bağlantıları, dinamik formlar yardımıyla ölçebilirsiniz. 


Bu makale size yardımcı oldu mu?