Dijital Pazarlamada Yeni Fırsatlar!

Şubat 22, 2017
Coğrafi Hedeflemenin Gücü!

Coğrafi hedeflemenin kaynağını oluşturan temel fikir, kişilerin gerçek zamanlı ya da geçmişe yönelik lokasyonlarının temelinin anlaşılması aracılığı ile onlara doğru mesajın, doğru zamanda sunulabilmesinin sağlanmasıdır.

Coğrafi hedefleme, bir kişinin yalnızca gerçek zamanlı konumundan hareket etmek zorunda değildir. O kişinin yakın zamanda ziyaret ettiği tüm lokasyonlar ya da işletmeler, onun ilgi alanlarına ve tutumlarına dair birer bilgidir ve bu kişi hakkında bir ön görü geliştirilmesine aracılık edebilir.


Kimler İçin Daha Önemli?

• Yerel bir işletmeyseniz,
• Bölgelere göre farklı ürün ve hizmetleriniz varsa,
• Bölgelere göre özel iletişim stratejilerine ihtiyaç duyuyorsanız,
coğrafi hedeflemenin olanaklarına ihtiyaç duyarsınız. Böylece, kişilerinizi bulundukları bölgelere göre segmente edebilir ve onlara farklı ürün ve hizmet önerileri sunabilirsiniz.


Coğrafi Hedefleme, Yalnızca Coğrafi Hedefleme Değildir!

Kişinin sıklıkla ziyaret ettiği lokasyonlar, onun yaşam tarzına ve gelir düzeyine dair ipuçları taşır. Örneğin kişinin oturduğu evin bulunduğu semtin gayrimenkul fiyatları, ya da çoğunlukla tercih ettikleri AVM’ler, o kişi hakkında çok şey söyler. Bu ipuçları, o kişiye onunla ilgili reklam içerikleri sunmanızı ve ona satış yapmanızı kolaylaştıracaktır.


Akıllı Telefonların Etkisi! 

Akıllı telefonların yaygınlaşması ve bu telefonların uygulamalarının yetenekleri ile birlikte coğrafi hedeflemenin sınırları genişlemiştir.
Örneğin; Foursquare ve Facebook uygulamaları, bir kişinin sıklıkla ziyaret ettiği markalar hakkında büyük ölçüde fikir verirler. Hatta markalar, Foursquare ve Facebook’un konum bazlı filtreleme özelliği aracılığı ile seslendikleri kişilere farklı mekânlarda farklı içerikler sunabilirler.


Lokasyona Nasıl Ulaşırım?

• İzin formları aracılığı ile daha baştan kişilerinizin lokasyon bilgilerini öğrenin.
• Bilgi Güncelleme Formları aracılığı ile sonradan kişilerinizin lokasyon bilgilerini öğrenin. Onlara bulundukları lokasyonlar hakkında fikriniz olmasını sağlayacak çeşitli sorular sorun.
• Zim. li bağlantılı açılış sayfaları üzerinden, kişilerinizin mesajlarınızı okudukları lokasyonlar hakkında bilgi sahibi olun. (Detaylı bilgi için: http://zim.li/ adresini ziyaret edin.)
• Profilli SMS Servisi’nin özellikleri aracılığı ile en çok sinyal alınan yerler üzerinden, kişilerinizin lokasyon bilgilerine ulaşın(Turkcell Abonelerine Özel).
• Lokasyona SMS Servisi aracılığı ile kişilerinizle bulundukları lokasyonda anında iletişime geçebileceğiniz için, onların anlık lokasyon bilgilerine ulaşın (Turkcell Abonelerine Özel).

Tüm bu lokasyon bilgilerini coğrafi hedefleme araçlarınız olarak kullanın.


Şimdi Başla, Hemen Sonuç Al!



İlgili İçerik
Duyurular

2024'te Dijital Reklamcılıkta Yeni Yönelimler: Programatik Reklamın Geleceği

Dijital reklamcılık, sürekli olarak evrilen ve değişen bir alan. Teknolojideki hızlı ilerlemeler ve tüketici davranışlarındaki değişimler, pazarlamacıları sürekli olarak yeni yöntemler aramaya yönlendiriyor. Bu yönelimlerden biri de programatik reklam.

selen guvenc Nisan 4

Acil Durumlarda Hızla Koordine Olun!

Doğal afetler, yangınlar, sağlık krizleri, toplumsal olaylar gibi beklenmedik durumlar, ani müdahale ve koordinasyon gerektirir. Bu noktada, hızlı ve etkili bir iletişim ve yönetim sistemi, yaşanan krizlerin etkilerini en aza indirmekte hayati önem taşır.

selen guvenc Nisan 4

Google İzin Modu V2: Barış Gürbüzler'den Tavsiyeler

Barış Gürbüzler, Google İzin Modu V2'nin nasıl çalıştığını, işletmelerin bu modu nasıl kullanabileceğini ve bu kullanımın pazarlama stratejilerine nasıl etki edebileceğini detaylı bir şekilde anlattı.

selen guvenc Nisan 4

QR Kodlu Kimlik Avı Saldırıları: Tehdit Aktörleri Artık Sizden Online Alışveriş Yapıyor

Son yıllarda QR kodları eskisinden daha verimli ve kullanışlı bir şekilde yeniden ortaya çıkan birçok teknolojiden biri oldu.

selen guvenc Nisan 4

İşletmeler 2024'te Riskleri Nasıl Azaltabilir ve Uyumluluğu Nasıl Koruyabilir?

Hassas içerik iletişimlerinin gizliliğini ve uyumluluğunu yönetmenin zor olmasının bir nedeni de, pek çok ortak aracın silolarda bulunması ve farklı bir çağda geliştirilmiş olmasıdır. Peki 2024'te dikkat edilmesi gereken diğer önemli konular nelerdir?

selen guvenc Nisan 4

Mobildev Pazarlama Sohbetleri: Dünya Markası Olmanın Tam Zamanı!

Mobildev Pazarlama Sohbetleri webinar serimiz, 19 Nisan Cuma günü gerçekleşecek olan "Dünya Markası Olmanın Tam Zamanı!" konulu on dördüncü webinarı ile devam ediyor.

selen guvenc Nisan 4

Bültene Üye Ol

İşinizi geliştirmenize katkı sağlayacak, başarılı örnekleri, sektörel gelişmeleri ve kampanyaları kaçırmayın.