Kara Bulutlar Ortaya Çıkıyor Olabilir!
- 2876
Günümüzde çoğu işletme, pandeminin hızlandırdığı sistemleri buluta taşıma yarışında. Buluta geçiş sırasında, etkili siber güvenlik protokollerinin uygulanmasının önemi genellikle göz ardı edilir. Ancak son aylarda, kısmen Ukrayna'da devam eden çatışma ve Rus siber saldırılarından duyulan korku nedeniyle bulut güvenliği giderek daha önemli hale geldi.
Ayrıca, kripto para birimleri madenciliği yapmak için buluttaki güvenliği ihlal edilmiş hesapları ve sistemleri kullanan bir siber korsan dalgası da var. Bu tür bir saldırı, bulut çözümlerinin bilgi işlem kaynaklarını ciddi şekilde azaltabilir ve sistemlerin optimum düzeyde performans göstermesini engelleyebilir. Benzer şekilde, buluttaki fidye yazılımı saldırıları artıyor ve tüm bulut tabanlı sistemleri erişilemez hale getirmek için giderek daha fazla kullanılıyor. Biçimi ne olursa olsun, buluttaki siber saldırılar genellikle işletmeleri etkisiz hale getirir ve düzeltilmesi çok maliyetli olabilir.
Daha fazla bilginin buluta taşınmasına eşlik eden çeşitli avantajlar vardır. Buluta geçiş, veri depolama ile desteklemekten temel iş görevleri için ek işlem gücü sağlamaya kadar, işletmelerin günlük operasyonlarında modern uygulamaların ve gelişmiş analitiğin gücünden yararlanmasını sağlar.
İşletmeler buluta dijital dönüşümlerini sürdürürken, ağlarını korumak için güvenlik çözümlerini kullanıma sunma yönünde artan bir baskı var. Ne yazık ki, modern veri platformlarına geniş çaplı bir geçiş, siber suçluların istismar etmesi için yeni fırsatlar yarattı. Suçlular bu tür sistemleri ihlal etmeye alıştıkça işletmeler için risk artmaya devam ediyor.
Artık birçok işletme bulutta siber güvenlik önlemlerini en iyi şekilde nasıl destekleyebileceklerini soruyor.
Buluta geçiş sürecini üstlenen birçok işletmenin ilk görevi, karşılaşabilecekleri potansiyel riskleri değerlendirmektir. Ardından şirketler, bu zorluğun üstesinden gelmeye yardımcı olacak en göze batmayan güvenlik çözümünü neyin temsil ettiğini değerlendirmelidir. Bu denklemin ilk kısmının değerlendirilmesi genellikle söz konusu işin ölçeği ve doğası tarafından belirlenir.
Bulutta etkili siber güvenlik önlemleri uygulamak isteyenlere sunulan en etkili tekniklerden biri, 'Sıfır Güven' modeli olarak biliniyor. Model, söz konusu sistemin ele geçirildiğini varsayarak ve kullanıcıları casus olmadıklarını kanıtlamaya zorlayarak geleneksel siber güvenliği tersine çevirir. Bu yaklaşım ilk başta sert görünebilir, ancak bilgisayar korsanlığı riskini veya bulut depolama sistemlerindeki veri kayıplarını önemli ölçüde azaltabilir.
"Sıfır Güven" modeli oluşturmak, bulut tabanlı uygulamalar ve depolamada etkili güvenliği garanti etmenin etkili bir yoludur. Kullanıcılardan sürekli doğrulama talep eden 'Sıfır Güven' sistemleri, siber güvenliğe proaktif bir yaklaşım sunar ve kuruluşların potansiyel tehditlerin ve kötü aktörlerin bir adım önünde olmalarını sağlar.
Herhangi bir çevrimiçi kimlik doğrulama noktasına kolayca entegre edilebilecek bir siber güvenlik çözümü bulmak önemlidir. Maliyeti, zamanı ve dolandırıcılıktan kaynaklanan zorlukları azaltmanıza yardımcı olmak için tasarlanmış bir çözüm, böylece en önemli şeye, yani işinizi büyütmeye ve ölçeklendirmeye odaklanabilirsiniz. Teknolojiye ve buluta geçişe olan bağımlılığın artması ve siber saldırı riskinin artmasıyla birlikte, kapsamlı önleyici tedbirlerin alınması, önemli şirket paydaşları arasında güvenin artmasına yardımcı olacaktır.